Hvis du synes denne her leg er sjov, så se lige dem her:
So i hul

841 har givet deres vurdering

’So i hul’ er et ældgammelt boldspil, som er sjovt den dag i dag. Til at starte med skal man sørge for, at alle spillere har en stok. Den må gerne have form som en ishockeystav og skal have størrelse som en snobrødspind. Det er vigtigt, at man kan genkende sin personlige stok.

Herefter laver man et hul (kaldet ’gryden’) på en græsplæne, som skal være stort nok til, at bolden kan være deri. Alle spillerne undtagen én går tre skridt væk fra gryden og drejer et mindre hul i jorden med hælen, så hullerne (kaldet ’gårde’) tilsammen danner en cirkel omkring gryden.

En af deltagerne er ’sodriver’ og dennes opgave er at drive bolden ind i gryden. Sodriveren starter uden for rundkredsen og prøver at få bolden ind i midten med sin stok. De andre deltagere har base i hver sin gård, og de er hjemme, når de har placeret stokken i hullet. Ved at gå frem og støde bolden væk, når sodriveren nærmer sig, skal de forsøge at forhindre ham i at nå ind til gryden.

Hvis sodriveren kan se sit snit til det, må han gerne placere sin stok i en ledig gård. Det er nu den, der ikke har en gård, der er sodriver. Det er også tilladt at erobre hinandens gårde ved at stikke sin stok i et ubevogtet hul.

Hvis bolden ender i gryden, skyder sodriveren først bolden langt væk, og deltagerne lægger deres stokke på tværs af sodriverens stok over midterhullet, og han løfter sin stok og kaster alle stokke i vejret. Herefter gælder det om at finde sin egen stok og hurtigt erobre en gård. Den, der ikke når en gård, er den nye sodriver og skal hente bolden og forsøge at få den i gryden.

Variation: Man kan spille med, at alle, på nær sodriveren, må råbe ’flyttedag’, så alle skal skifte gård. Hvis sodriveren er ved at give op, kan han også råbe ’byen brænder’, og så skal spillerne også finde sig en ny gård.

Hvad andre synes om denne leg:


Det lyder meget sjovt, men jeg har ikke prøvet det men det skal jeg helt sikkert


God


God


Hest/;-(/(;-5:/;5-5:/


Hm. Yay

Giv os din vurdering

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.